Фестиваль різників-2011 - 27 Січня 2011 - Диспетчер курортів Закарпаття
інформаційно-реєстраційна система Диспетчер курортів
Четвер, 08.12.2016, 23:06
ГоловнаМій профільВихід ПОДАРУНКИ НА НОВИЙ РІК ТА РІЗДВО  Ви увійшли як Гість | Група "Гости" | RSS

Електронна книга поселення
Інформаційно-реєстраційної
системи логістики " ДКЗ "
Для переходу клікніть на картинкуексклюзивний доступ безпосередньо до
дійсних електронних книг замовлення,
броні  та поселення  різноманітних об'єктів


ПОДАРУНКИ ДО НОВОГО РОКУ та на РІЗДВО ХРИСТОВЕ
Головна » 2011 » Січень » 27 » Фестиваль різників-2011
Фестиваль різників-2011
22:48
29 січня 2011 на Закарпатті буде проведено традиційний гастрономічний Фестиваль різників. 
Фестиваль різників у 2010 році визнаний кращим серед гастрономічних фестивалів України. Отже, не пропустіть можливість в 2011 році відвідати цей фестиваль. Повна назва фестивалю - фестиваль гентешей - різників свиней. 

Гентеші - саме так на Закарпатті називають професійних м'ясників. Походження цього слова угорське, адже, фестиваль проходить у селі Геча Берегівського району Закарпатської області, в якому більшість населення етнічні угорці. 

Кожен з гентешів, щоб заколоти свиню, застосовує свій власний прийом. Головне, щоб все відбулося дуже швидко і тварина не мучилася. Адже від цього залежить смак м'яса. За вбиту свиню за давнім угорським звичаєм кожному м'ясникові підносять чарку горілки. А гостей, які встигли до відкриття фестивалю, щедро пригощають вином, слив'янкою та глінтвейном. 

Поки туша не охолола, її обпалюють, скребуть, обмивають з усіх сторін. Але заколоти свинку - це не саме головне в роботі гентеша. Адже м'ясник має швидко і правильно розібрати тушу. Через деякий час на печі вже топляться шкварки, киплять голубці і капуста з м'ясом. А першими стравами, приготованими з свіжого м'яса пригощатимуть численних гостей. У програмі майстер-клас з приготування Перкельт, бограча і гуляшу. 

Програма фестивалю 

    
* 8:00 - збір команд перед будівлею сільради 
    
* 8:30 - частування учасників конкурсу гарячим вином і домашнім самогоном (сливовицею) 
    
* 8:45 - представлення команд, що беруть участь в конкурсі, ознайомлення з народними традиціями різання свині. 
    
* 9:30 - вилов та різання свиней, традиційне обпалювання свиней соломою 
    
* 10:00 - зустріч закарпатських ансамблів розважальної музики 
    
* 10:30 - приготування національних угорських страв зі свинини 
    
* 13:00 - урочисте відкриття Фестивалю різників 
    
* 13:30 - виставка робіт художника Іштвана Бодок (приміщення Гечанського сільради) 
    
* 13:00-19:00 - культурно-розважальна програма в Гечанське Будинку Культури 
    
* 14:00 - дегустація вин місцевих виноробів 
    
* 19:00 - нагородження переможців конкурсу. Народні пісні і танці 
    
* 20:00 - танці та розваги 

Ласкаво просимо на смачне свято!

(http://karpatinfo.net.ua)
Переглядів: 1205 | Додав: sanator | Теги: ДКЗ, Закарпаття, сало, фестиваль різників, фестивалі, фестиваль сала, Берегово | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Мова сайту
(Синхронний переклад)

Пошук

Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Ініші сайти систем

Додатково пропонуємо

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Кошик
Ваш кошик порожній

Яндекс.Метрика
 HotLogALPHA-counter TOP100Экстремальный портал VVV.RU bigmir TOP100META - Україна. Українська пошукова система
Copyright ДКЗ ©  2000-2016 Сайт управляється системою uCoz